Putujuća međunarodna škola humora CRVENIH NOSOVA

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori završili su petodnevnu intenzivnu edukaciju u okviru Putujuće međunarodne škole humora kojom su dodatno usavršili znanja i vještine potrebne za izvedbu u bolnicama, domovima i ustanovama gdje su prisutni tuga, strah i bol.

Međunarodno priznati učitelj iz Španjolske Aitor Basauri Barruetabeña vodio je umjetničku radionicu za CRVENE NOSOVE. Radionica se bazirala na klaunovskoj igri koja se može razviti iz jednostavnih predmeta u bolničkoj sobi. Naglasak je bio na ljubavi klauna prema igri i publici koja ga gleda, u ovom slučaju bolesnoj djeci i nemoćnima u domovima.

Osim jačanja umjetničkih vještina, nužno je i osvještavanje socijalnih, pedagoških, komunikacijskih ali i medicinskih procedura. Uz radionicu umjetničkih vještina, klaunovidoktori slušali su predavanje iz sociologije i imali radionicu komunikacijskih vještina. Predavanje o predrasudama, stereotipima i diskriminaciji za klaunovedoktore pripremio je profesor sociologije Renato Matić.

Putujuća međunarodna škola humora samo je dio šire edukacije klaunovadoktora. Klaunovidoktori se trenutno educiraju po kurikulumu kojim se žele osigurati standardi profesionalnosti, odgovornosti i umjetničke sposobnosti na međunarodnoj razini.Broj pregleda: 1068