Održan Cirkus Pacijentus u KBC-u Rijeka


Cirkus Pacijentus poseban je program CRVENIH NOSOVA namijenjen djeci na dugotrajnom liječenju u bolnici.  Od 26. do 30. ožujka mali pacijenti KBC-a Rijeka imali su priliku sudjelovati na cirkuskim radionicama koje su se odvijale pod stručnim klaunovskim vodstvom doktorice Đumbus i Maestra Fraka.

Djeca su imala priliku iz prve ruke doznati koji su to cirkuski trikovi i vještine koje svaki dobar klaun skriva u svojim džepovima te se okušati u vrćenju hoopa i cirkuskih tanjura, žongliranju, trikovima i jednostavnim akrobacijama.

Pet su dana s klaunovima vježbali svoje cirkuske točke koje su zatim pretočili u jedinstvenu cirkusku predstavu te je ponosno odigrali pred roditeljima i medicinskim djelatnicima. Za svoj su trud dobili diplomu i knjigu, a prije svega lijepu uspomenu na bolničke dane.

Cirkus Pacijentus djecu na dugotrajnom liječenju u bolnici osnažuje za oporavak.  Djeca koja na Cirkus Pacijentusu pokažu da mogu sve, s vjerom u sebe nastavljaju svoju borbu, a takav je stav nužan za oporavak.

Broj pregleda: 165