Tata Tomo: "Kad stavimo crveni nos to je znak da ljutnja prestaje""Otac sam predivnog dvanaestogodišnjeg sina Rika.
Već gotovo 7 godina sam službeno samohrani otac iako moram odmah reći da je ta formulacija u našem slučaju puno pregruba..
Rikova mama je moja najbolja prijateljica i kad god se pruži prilika, Riko je sa svojom mamom..
Život s Rikom za mene je svakodnevna inspiracija i divno iskustvo no suživot dva „frajera“ ne teče uvijek lagano..

Volim posao koji radim no pozicija je vrlo odgovorna i često stresna..
Nekad bih došao doma bez energije,iscrpljen i razdražljiv te ne bih imao snage za igru i druženje .. a na njegovu dječju bezazlenost reagirao bih ljutito..
U jednom takvom trenutku Riko je stao ispred mene sa crvenim nosom( kojeg smo kupili prigodom jedne humanitarne akcije CRVENIH NOSOVA),
Sama ta scena je već djelovala pozitivno na mene i moje ozbiljno lice brzo se razvuklo u osmijeh.

Riko je tad predložio da uvedemo pravilo: što god da se dešavalo, kako god ljuti ili tužni bili, kad se stavi crveni nos to je znak da ljutnja mora odmah prestati, a da na licu moramo imati osmijeh!

Iako smo se trudili da takve „ozbiljne“ situacije budu rijetke, za njega (a i mene) bilo je divno znati da imaš takav moćan alat koji u startu zaustavlja negativne reakcije;naše crvene noseve !

Moram dodati i da ja koristim crveni nos u autu ( kad vidim nervozne reakcije u prometu samo stavim nos i često primjetim kako se ljudi nasmiju.

Inače podržavamo i pratimo rad CRVENIH NOSOVA već nekoliko godina i zahvalni smo na divnim i humanim inicijativama i akcijama koje provode.

Hvala im na inspiraciji."

Tata Tomo

Blog početna

Po kategorijama

2016