Mama Antonija: "S klaunovima imamo poseban odnos""Iako moja Madam Pupu ( Nora ) ima kroničnu, progresivnu bolest za koju još uvijek nisu našli rješenje, ja je ne smatram kronično bolesnom. Ne zato što kao majka bolest nisam prihvatila, nego Nora nema tako težak oblik i kroz svoju svakodnevicu ne pokazuje veće tegobe, osim povremenog svrbeža.
 
Znali smo da postoji mogućnost da se Nora rodi kao dijete leptir i bili smo na to spremni, iako nismo o tome razmišljali. Barem ja nisam :) I tako je uvijek sve kako treba biti, pa zašto bih se nervirala s nečim na što ne mogu utjecati. Prihvatiš, prigrliš i voliš bezuvjetno! To je ono što znam i mogu.

Biti majkom kronično bolesnog djeteta smatram blagoslovom, a ne opterećenjem.
U užurbanoj životnoj buci zaboravimo na bitne stvari i pridajemo važnost nebitnim materijalnim stvarima, a oko nas čuči toliko ljepote na koju se niti ne osvrnemo.

Zaboravimo pogledati u oblake koji plove, u mjesec, pozdraviti puža i porazgovarati s vranom. Nora me na to podsjeća i prakticiramo ovakve šašavosti na dnevnoj bazi :) Jako nas to veseli i čini nas sretnima.

Od same pomisli na susret s klaunovima, meni je dan ljepši, i prije nego što se susretnem s njima. S klaunovima imamo poseban odnos.
Posjećujemo ih i u uredu i rado popijemo s njima kavu. A Nori su oni posebna radost i veselje. Mina ( Marina - sr. Jadranka Milosrdnić ) i Peta ( Petra- Sestra Livadić ) su joj favoriti.

Budući da moj Marko videom dokumentira klaunovske posjete bolnicama, onda imam privilegiju vidjeti puno više snimljenog materijala nego što stane u trominutni filmić.

Koliko bujica smijeha i kolike potoke suza samo ispustimo. Od miline, zahvalnosti i ponosa što ih znamo i što s njima možemo sudjelovati u stvaranju radosti. "

Mama Antonija

Blog početna

Po kategorijama

2016