Volontiranje

Posebno se zahvaljujemo pokretačima pozitivnih promjena u društvu, našim volonterima!

Volonteri su uključeni u promociju misije donošenja smijeha u bolnice na događanjima na kojima informiraju javnost o radu klaunovadoktora. Također sudjeluju u radu Udruge kao administrativna podrška.

Volontirati mogu:
Korporativnim volontiranjem tvrtke žele pridonijeti boljitku zajednici u kojoj djeluju, ono podrazumijeva volonterski angažman zaposlenika koji se odvija unutar radnog vremena.

Za CRVENE NOSOVE do sada su volonterali zaposlenici dm-drogerie markt d.o.o., INA - Industrija nafte, d.d., Wiener osiguranja.

Ako želite postati volonter CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora javite nam se na info@crveninosovi.hr
DOJMOVI VOLONTERKE CECILIJE

Kada sam prvi puta došla u Udrugu CRVENI NOSOVI klaunovidoktori oduševila sam se srdačnošću kojom sam dočekana od strane zaposlenica udruge.

Volontiranje je nešto što me je uvijek privlačilo i volontiranjem u ovoj udruzi ta ljubav se samo povećala. Saznanje da tvoj rad direktno ili indirektno pomaže nekome i donosi mu sreću i osmijeh je jednostavno neprocjenjivo.

Udruga CRVENI NOSOVI zasigurno je bio moj najbolji izbor za volonterski rad. Iako je moj volonterski rad bio usmjeren na rad u uredu udruge imala sam i priliku u društvu klaunova posjetiti i jedan od dječjih odjela u Klaićevoj bolnici u Zagrebu gdje sam iz prvih redova svjedočila plemenitosti djela ovih ljudi. Kada dođete na dječje odjele svjesni ste da neće biti lako vidjeti svu tu bolesnu dječicu, no kada klaunovi dođu te prostorije postanu obojane dječjim smijehom i veselim notama iz ukulele klaunovadoktora. Djeca ih jednostavno obožavaju, ne mogu se dočekati da klaunovi dođu k njima u sobu pa oni dođu klaunovima. Vidjeti ta mala lica, često izmučena i tužna, kako se ozare i kako se osmijeh razvuče na njihovim licima te čujete taj najiskreniji smijeh koji se čuti može, to se riječima ne da opisati. Njihove izvedbe na kraju budu popraćene svom djecom s odjela koja za njima u stopu hodaju i iznova se smiju. Tmurnim bolničkim hodnicima jedino što možete u tim trenucima čuti je smijeh i veselje umjesto uobičajne tuge i straha. Volontiranje u udruzi ispunilo me je na način na koji to ništa drugo ne može učiniti.

Često čujem komentare kako je to lijepo, ali zašto bi netko radio a da mu se ne plati. No, ono što oni ne razumiju je činjenica da spokoj, ispunjenost i toplina koju ti pruži tih par sati volontiranja dnevno, tjedno ili mjesečno nikada se ne može procjeniti u novcu ili zamjeniti nečime materijalnim. Nema ljepšeg i većeg dara koji možeš pokloniti drugima, kada im je to najpotrebnije, i istovremeno sebi od volonterskog rada. Volontiranjem u Udruzi CRVENI NOSOVI stekla sam nove prijatelje, nova iskustva i iznad svega uspomene kojih ću se uvijek rado sjećati i iznova prepričavati s velikim osmjehom na licu.

Cecilija Krejčir

Broj pregleda: 10961