Program za starije i nemoćne osobe

< Naši programi

Klaunovidoktori posjećuju osobe treće životne dobi na stacionarnoj njezi, nepokretne i teško pokretne osobe u domovima za starije i nemoćne od 2013. godine.
Jednom mjesečno posjećujemo:
Dva puta mjesečno:
Starije osobe na stacionarnoj njezi često imaju ograničene mogućnosti opažanja, komunikacije i kretanja. CRVENI NOSOVI bude ugodna sjećanja kod starijih osoba i grade mostove prema svijetu mladosti. Uz pomoć humora klaunovidoktori razbijaju dnevne rutinu starijim osobama i pružaju im mogućnost da se ponovno aktivno uključe u život kroz igru i smijeh.

Dojmovi klaunovadoktora

Doktorica Lila: „Slijepa starija gospođa na hodniku kojoj je Frak rekao da ima haljinu kao rajski vrt se od sreće ustala i zavrtila se u haljini, te se raspričala sa svima nama."   
                                        
Doktorica Krafnica: “Starci su poput djece. Naivni, bespomoćni i beskrajno dirljivi. Cijepljeni na svaki oblik cinizma. Marina mi je tražila dečka (to nam je bio zadatak) i uspjela sam dobiti jako zanimljive odgovore na pitanja kakav muž (dečko) treba biti. Jedna me starica nazvala svojim anđelom, jer sam skupa s njom pjevala Goundovu Ave Mariju.”    
                                                                        
Sestra Milosrdić: “Djedica s prelijepim plavim očima koji je slijep i inače živi sa suprugom u sobi, ovaj nas je put dočekao sam. Objasnio nam je da gospođa ima upalu pluća, da je u bolnici i da ne zna hoće li se vratiti. 60 godina su zajedno. To sve govorio je u svom uobičajeno ljupkom tonu i s poznatim smiješkom na licu, pokušavajući ostati dostojanstven, ali suze su mu ipak došle na oči i to me je jako pogodilo.”   
 

Broj pregleda: 2404