Program za krizne situacije

< Naši programi

„POPLAVA SMIJEHA“

Kako bi dali podršku ljudima koji su zahvaćeni poplavama 2014. godine, klaunovidoktori posjećivali su djecu i odrasle u školama i drugim ustanovama nakon razornih poplava na istoku Hrvatske i u Bosni i Hercegovini.

Klaunovi su svojom veselom umjetničkom izvedbom donijeli osmijeh na lica ljudi koji su u poplavama izgubili svoje domove. Pokušali su im vratili nadu kako bi lakše prebrodili teške trenutke u kojima se nalaze i trgnuli se iz stanja beznađa.

CRVENI N OSOVI klaunovsku vizitu su održali u Osnovnoj školi - Cerna, Domu za starije i nemoćne Vinkovci, Općoj županijskoj bolnici Vinkovci, Osnovnoj školi Otok, zatim Gunji, Rajevom Selu i Račinovcima. Stanovnike Bosne i Hercegovini posjetili su u sportskoj dvorani osnovne i srednje škole u Orašju, osnovnoj školi u Odžaku, Kući nade u Odžaku kao i u osnovnoj školi u Gornjoj Slatini.

Smijeh i životna radost olakšavaju teške životne situacije vraćajući nadu i dajući snagu.
Iako je osnovna ljudska potreba, u ovakvim situacijama, smijeh je jedan od najvećih darova.


KRIZNE SITUACIJE
U okviru programa za krizne situacije klaunovidoktori su posjetili djecu i odrasle u izbjegličkom kampu Opatovac i Slavonski Brod u Hrvatskoj u 2015. godini, te izbjeglice u Porinu u Zagrebu u 2016. godini  za vrijeme izbjegličke i migracijske krize.

Na svojim su leđima ponijeli cijeli svoj život, ali i strah, nemoć i neizvjesnost. Izbjeglice, kao i stanovnici Opatovca i Slavonskog broda, na trenutak su odahnuli i razvukli dugo skrivani osmijeh. Tračak nade, radosti i optimizma donijeli su im klaunovidoktori u sklopu programa za krizne situacije.


Broj pregleda: 2124